Brystforstørrelse med egne fedtstamceller - Aleris Hamlet
VERDENSNYHED

Brystforstørrelse med eget fedt tilsat egne, opdyrkede fedtstamceller

Aleris-Hamlet introducerer nu som de første i verden brystforstørrelse med eget fedt tilsat egne, opdyrkede fedtstamceller (BFO Stemform™). Der er tale om en banebrydende behandling, som giver et naturligt og ægte resultat uden implantater og synlige ar.

Brystforstørrelse med eget fedt (fedttransplantation) er blevet meget populært, fordi vi populært sagt ”slår to fluer med et smæk”. Vi suger uønsket fedt fra fx lår, mave eller lænd og flytter det til brysterne, så du får et ægte og naturligt bryst uden brug af implantater. Det nyeste inden for fedttransplantation er berigelse af fedtet med dine egne, opdyrkede fedtstamceller.

Med stamcelleberiget fedt får du:

 • Naturlighed: Føles naturligt, ser naturligt ud og er helt naturligt
 • Ingen ar: Du undgår synlige ar, fordi fedtet sprøjtes ind i brystet med små nåle
 • Permanent: Ingen implantater som skal udskiftes
 • Effektiv behandling: Én fedttransplantation er nok til at opnå den ønskede brystforøgelse
 • Sikker behandling: Ingen risiko for kapseldannelser og minimal risiko for blødning

Kun behov for én fedttransplantation

Hidtil har brystforstørrelse med eget fedt haft den udfordring, at kun en mindre del af fedtet overlever, og derved er det ofte svært at opnå den ønskede brystvolumen. Ved tilsætning af egne, opdyrkede fedtstamceller har det vist sig, at op til 100% af fedtet overlever.

Derved kan man med blot én fedttransplantation opnå en naturlig og tilfredsstillende brystforstørrelse uden synlige ar. Ved en traditionel brystforstørrelse med eget fedt kræves ofte 2 - 3 operationer for at opnå en mindre brystforøgelse.

Bryster tilpasset kvinden

Fedttransplantation med egne opdyrkede fedtstamceller er en individuelt, tilpasset behandling. Det betyder, at selv meget slanke kvinder, som normalt ikke ville få tilbudt en brystforstørrende fedttransplantation, nu kan opnå større naturlige bryster.


De nye bryster følger altid kroppens udvikling. Dette betyder, at brysterne bliver mindre, hvis du taber dig, mens de bliver større, hvis du tager på. Med andre ord brysterne former sig efter din krop og levevis.


Selve stamcelleberigelsen foregår i samarbejde med Stemform, som har udviklet stamcelleteknikken i deres højteknologisk laboratorium, der ligger i tilknytning til Aleris-Hamlet i Søborg.


Læs vores Q&A om Stemform

Se her hvordan en Stemform™-behandling foregår

Læs mere om BFO Stemform™
Se mere
SE FORSKELLEN

Før/efter billeder

Her ses billeder fra før og efter en brystforstørrende operation med eget fedt tilsat egne opdyrkede fedtstamceller (BFO Stemform™).

Træk i pilene for at se forskellen på før operation og 18 måneder efter operation

Brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamcellerBrystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller
BFO Stemform™

35 år
235 ml fedt og opdyrkede fedtstamceller pr. bryst

Brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamcellerBrystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller
BFO Stemform™

41 år
300 ml fedt og opdyrkede fedtstamceller pr. bryst

Brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamcellerBrystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller
BFO Stemform™

22 år
160 ml fedt og opdyrkede fedtstamceller pr. bryst

Se flere før/efter billeder

Vil du se flere før/efter billeder af brystforstørrende operationer med eget fedt tilsat egne opdyrkede fedtstamceller (BFO Stemform™) så besøg Stemforms hjemmeside her

 
PLASTIC SURGERY IN A SAFE ENVIRONMENT

Breast Augmentation with Your Own Stem Cell-enriched Fat

Need information about our surgeries in english? Visit our english site.


VÆRD AT VIDE

Brystforstørrelse med egne opdyrkede fedtstamceller (BFO Stemform™)

På denne side har vi samlet en lang række svar på de hyppigste spørgsmål om brystforstørrelse med egne opdyrkede fedtstamceller.

Hvem er egnet til en brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?

Behandlingen henvender sig til kvinder, som:

 • Er fyldt 18 år. (lovkrav)
 • Har et færdigudviklet bryst. Brystudviklingen kan være meget individuel og kan hos enkelte fortsætte op til 20-års alderen
 • Er i psykisk balance
 • Ønsker en permanent brystforstørrelse
 • Har fået en generende kapseldannelse omkring brystimplantater og ønsker implantaterne fjernet
 • Har asymmetriske (uens) bryster evt. efter en brystrekonstruktion
 • Har et BMI mellem 16 og 30 og tilstrækkelige fedtdepoter
 • Ønsker en fedtsugning på 500 - 700 ml på andre dele af kroppen end brystet
 • Ikke ønsker at tabe sig yderligere
 • Er ikke-rygere

Behandlingen er uegnet til kvinder, som:

 • Er storrygere
 • Ønsker en meget stor barm
 • Har dårlig kontrolleret eller ubehandlet sukkersyge
 • Tidligere eller aktuelt har haft/er behandlet for kræft

Kvinder med hængebryst vil stadigvæk have behov for et brystløft, men ofte vil et overhæng på op til 3 cm godt kunne give et pænt resultat uden et løft.

Har du et meget lille og stramt bryst, vil vi ikke kunne forstørre brystet på én gang til den ønskede volumen, idet huden ikke kan give sig nok.

Konsultation før en brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?

Inden beslutningen om en brystforstørrende operation med eget fedt tilsat stamceller, kommer du til en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger.

Vi anbefaler dig at læse denne vejledning igennem før konsultationen og notere dine spørgsmål, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen fortæller dig om fordele og ulemper ved en brystforstørrende operation. Du bliver undersøgt, dimensioner på dit bryst og brystkasse bliver målt, og sammen beslutter vi, om du er velegnet til en brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller. Vi aftaler desuden, hvor fedtet skal tages fra. Indtil videre kan vi tilbyde en brystforstørrelse på op til 300 ml fedt per bryst eksklusiv stamceller med en forventet overlevelse af det indsprøjtede fedt på imellem 70 og 100 %.

Du bliver grundigt orienteret om operationen, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Hvilke forventninger kan man have til brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?

Du skal forvente, at der går ca. 3 måneder, inden det endelige resultat kan ses. Operationen består af 2 indgreb. Først et mindre indgreb i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse for at isolere stamcellerne og dernæst et andet indgreb, hvor den brystforstørrende operation foretages.

Hvis du senere ønsker en yderligere brystforstørrelse, vil dette kunne foretages under forudsætning af, at du har tilstrækkeligt med fedt til denne operation.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuelt og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Umiddelbart efter operationen vil brysterne være spændte og hævede. Med tiden vil vævet give sig.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen), og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.

Skal jeg have mammografi før brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?

Der skal foreligge en mammografi inden operationen.

Afbudssikring

Brystforstørrende operation med ekspanderede stamceller

Pris
Prisen for behandlingen er kr. 195.000. Dette beløb betales ved reservation af operationen. Ved afbud kan hel eller delvis tilbagebetaling i nogle tilfælde finde sted, jævnfør nedenstående.

Afbud uden afbudssikring
Ved afbud mere end 10 hverdage før den første operation tilbagebetales den fulde behandlingspris kr. 195.000. Ved afbud mindre end 10 hverdage før første operation tilbagebetales behandlingsprisen fratrukket et gebyr på kr. 5.000. Dvs. at der tilbagebetales kr. 190.000.

Ved afbud efter den første operation (fedtsugningen), men mere end fem hverdage før den anden operation (brystoperationen) tilbagebetales behandlingsprisen fratrukket prisen for fedtsugningen og prisen for stamcelleekspanderingen. Dvs. at der tilbagebetales kr. 65.000.

Ved afbud efter den første operation (fedtsugningen), men mindre end fem hverdage før den anden operation (brystoperationen) gives ingen tilbagebetaling.

Afbud med Afbudssikring
Samtidig med reservation af operationen, kan patienten tegne en Afbudssikring.

Afbudssikringen dækker alene ved afbud pga. egen sygdom og kræver forevisning af lægeerklæring fra egen læge. Prisen for afbudssikringen er kr. 4.900, som skal indbetales samtidig med behandlingsprisen.

Efter tilkøb af Afbudssikring gælder følgende vilkår:

Ved afbud før den første operation tilbagebetales den fulde behandlingspris kr. 195.000.

Ved afbud efter den første operation (fedtsugningen) tilbagebetales behandlingsprisen fratrukket prisen for fedtsugningen. Dvs. at der tilbagebetales kr. 175.000.

Uanset om Afbudssikringen kommer i anvendelse tilbagebetales prisen (kr. 4.900) herfor ikke.

Jeg erklærer med min underskrift at have læst og forstået Aleris-Hamlets afbudspolitik og accepterer vilkårene.

Dato:_________ Underskrift:_________________________

Brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller: Sådan foregår det

Den første ”lille fedtsugning” til isolering af stamceller foregår ambulant og i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse. Den brystforstørrende operation samt fedtsugningen foregår i fuld bedøvelse og varer ca. 2,5 time.

Fedtet suges ud med et fedtsugningsapparat på en skånsom måde, så flest mulige fedtceller overlever. Herefter filtreres og renses fedtet automatisk i apparatet. De isolerede og opdyrkede stamceller, der blev udtaget ved den første lille fedtsugning, tilsættes fedtet. Herefter sprøjtes det ind i brystet med meget tynde kanyler, som normalt ikke efterlader synlige ar. Fedtet fordeles jævnt i underhuden, over brystkirtelvævet samt omkring og i brystmuskulaturen.

Indstiksstederne ved de fedtsugede områder bliver syet med selvopløselige tråde eller en tynd tråd, som skal fjernes. Til sidst sættes der tape over sårene og en forbinding.

Sport og arbejde efter en brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?

Gåture og cykling
Du må gå ture og cykle, når du har lyst.

Svømme
Du må svømme efter trådene er fjernet, når huden er helet, dvs. at der ikke må være synlige sårskorper.

Fysisk aktivitet
Løb, aerobic, gymnastik og sport kan du genoptage i løbet af 3 - 4 uger.

Bilkørsel
Du skal kunne reagere normalt i enhver situation. Du skal være ude af behovet for stærk smertestillende medicin. En sikkerhedssele skal altid anvendes, uanset om du er fører eller passager

Kan jeg amme efter brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?
Der burde ikke være noget i vejen for, at du kan amme efter en fedttransplantation, men skulle du have mistet følesansen i brystvorterne, kan dette besværliggøre amning.
BH efter brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller

Du bør ikke anvende BH i de første 2 uger, da denne vil kunne give et for stort tryk på de nytransplanterede fedtceller. I stedet anbefaler vi den udleverede net-BH, alternativt en blød top eller evt. en bred løstsiddende amme-BH.

Den stramme bandage, buks e.l. skal du bruge for at mindske hævelse og sikre, at huden sætter sig pænt efter fedtsugningen. Du skal bruge bandagen dag og nat i 3 uger og efterfølgende om dagen i 3 uger. Bandagen må du kun tage af i forbindelse med bad, og når den skal vaskes. Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du har noget bomulds-stof under bandagen, fx T-shirt. Det vil være mere behageligt.

Læs desuden vores artikler med masser af inspiration og viden.

8. januar 2020

Aleris-Hamlets plastikkirurg Louise Vennegaard Mielke forsker i forebyggelse af kapseldannelse

Speciallæge i plastikkirurgi Louise Vennegaard Mielke har ...
24. januar 2022
Aleris-Hamlet cosmetic I Maveplastik

Hvilken type maveplastik?

Operation for slapt maveskind kan generelt inddeles i tre typer
20. marts 2019
Undersøgelse til øjenlågsoperation

Mulige bivirkninger efter øjenlågsoperation

Øjnene vil være følsomme for lys og det kan være rart ...
21. marts 2019
Brystimplantat

Hvilken cohesive skal mit brystimplantat have?

Brystmplantater fås i mange størrelser og profiler ...
FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for en brystforstørrelse med eget fedt, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris-Hamlets patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation


C&S UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række fordele.


Se mere
BOOK TID
0

0,00 DKK