Brystforstørrelse med egne fedtstamceller - Aleris-Hamlet
VERDENSNYHED

Brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller

Aleris-Hamlet introducerer nu som de første i verden brystforstørrelse med eget fedt tilsat egne opdyrkede stamceller. Der er tale om en banebrydende behandling, som giver et naturligt og ægte resultat uden implantater og synlige ar.

Brystforstørrelse med eget fedt (fedttransplantation) er blevet meget populært, fordi vi populært sagt ”slår to fluer med et smæk”. Vi suger uønsket fedt fra fx lår, mave eller lænd og flytter det til brysterne, så du får et ægte og naturligt bryst uden brug af silikoneimplantater. Det nyeste inden for fedttransplantation er berigelse af fedtet med dine egne, opdyrkede fedtstamceller.

Med stamcelleberiget fedt får du:

 • Naturlighed: Føles naturligt, ser naturligt ud og er helt naturligt
 • Ingen ar: Du undgår synlige ar, fordi fedtet sprøjtes ind i brystet med små nåle
 • Permanent: Ingen implantater som skal udskiftes
 • Effektiv behandling: Én fedttransplantation er nok til at opnå den ønskede brystforøgelse
 • Sikker behandling:Ingen risiko for kapseldannelser og minimal risiko for blødning

Kun behov for én fedttransplantation

Ved en traditionel brystforstørrelse med eget fedt overlever kun en mindre del af fedtet. Ved at berige dit fedt med dine egne, opdyrkede fedtstamceller, kan vi øge fedtets levedygtighed og undgå, at det indsprøjtede fedt bliver nedbrudt. Ved brug af stamceller har det vist sig, at op til 100 % af fedtet overlever.

Derved kan man med blot én fedttransplantation opnå den ønskede brystforøgelse uden synlige ar. Ved en traditionel brystforstørrelse med eget fedt kræves ofte 2 - 3 operationer for at opnå den ønskede volumen.

Flere muligheder med opdyrket stamcelleberiget fedt

Med brug af stamcelleberiget fedt kan vi opnå en forøgelse på op til 300 ml i modsætning til en normal fedttransplantation, hvor det kun er muligt at opnå en øget volumen på ca. 1 skålstørrelse (ca. 100 ml).

Samtidig har brystforstørrelse med stamcelleberiget fedt også den fordel, at det kan tilbydes til slanke kvinder, som normalt aldrig ville få tilbudt en fedttransplantation, da de ikke har fedt nok på kroppen.

De nye bryster følger altid kroppens udvikling. Dette betyder, at brysterne bliver mindre, hvis du taber dig, mens de bliver større, hvis du tager på. Med andre ord brysterne former sig efter din krop og levevis.

Selve stamcelleberigelsen foregår i samarbejde med Stemform, som har udviklet stamcelleteknikken i deres højteknologisk laboratorium, der ligger i tilknytning til Aleris-Hamlet i Søborg.

 
PLASTIC SURGERY IN A SAFE ENVIRONMENT

Breast Augmentation with Your Own Stem Cell-enriched Fat

Need info about our surgeries in english? Visit our english site.


VÆRD AT VIDE

Brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller

På denne side har vi samlet en lang række svar på de hyppigste spørgsmål om brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller.

Hvem er egnet til en brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?

Behandlingen henvender sig til kvinder, som:

 • Er fyldt 18 år og har et færdigudviklet bryst. (lovkrav)
 • Er slanke og ikke har fedtdepoter nok til flere fedtsugninger
 • Drømmer om et bryst, der ser naturligt og fast ud
 • Kun ønsker en fedttransplantation
 • Ønsker en permanent brystforstørrelse på op til 300 ml
 • Ønsker implantaterne fjernet og erstattet med eget fedt
 • Har asymmetriske (uens) eller deforme bryster
 • Ønsker en fedtsugning på 500 - 700 ml på andre dele af kroppen end brystet
 • Ikke ønsker at tabe sig yderligere
 • Er ikke-rygere

Behandlingen er uegnet til kvinder, som:

 • Er storrygere
 • Ønsker en meget stor barm
 • Har dårlig kontrolleret eller ubehandlet sukkersyge

Kvinder med hængebryst vil stadigvæk have behov for et brystløft, men ofte vil et overhæng på op til 3 cm godt kunne give et pænt resultat uden et løft.

Har du et meget lille og stramt bryst, vil vi ikke kunne forstørre brystet på én gang til den ønskede volumen, idet huden ikke kan give sig nok.
Konsultation før en brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?

Inden beslutningen om en brystforstørrende operation med eget fedt tilsat stamceller, kommer du til en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger.

Vi anbefaler dig at læse denne vejledning igennem før konsultationen og notere dine spørgsmål, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen fortæller dig om fordele og ulemper ved en brystforstørrende operation. Du bliver undersøgt, dimensioner på dit bryst og brystkasse bliver målt, og sammen beslutter vi, om du er velegnet til en brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller. Vi aftaler desuden, hvor fedtet skal tages fra.

Indtil videre kan vi tilbyde en brystforstørrelse på op til 300 ml fedt per bryst eksklusiv stamceller med en forventet overlevelse af det indsprøjtede fedt på imellem 70 og 100 %.

Du bliver grundigt orienteret om operationen, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Hvilke forventninger kan man have til brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?

Du skal forvente, at der går ca. 3 måneder, inden det endelige resultat kan ses. Operationen består af 2 indgreb. Først et mindre indgreb i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse for at isolere stamcellerne og dernæst et andet indgreb, hvor den brystforstørrende operation foretages.

Hvis du senere ønsker en yderligere brystforstørrelse, vil dette kunne foretages under forudsætning af, at du har tilstrækkeligt med fedt til denne operation.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuelt og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Umiddelbart efter operationen vil brysterne være spændte og hævede. Med tiden vil vævet give sig, og brysterne får en mere naturlig facon. Du vil opleve, at brystvævet vil synke, specielt efter graviditeter og amning. Dette er helt naturligt og forventeligt. Med andre ord er det ikke muligt at opnå et resultat ved operation, der holder resten af livet.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer, og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.

Skal jeg have mammografi før brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?

Der skal foreligge en mammografi inden operationen.

Brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller: Sådan foregår det

Den første ”lille fedtsugning” til isolering af stamceller foregår ambulant og i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse. Den brystforstørrende operation samt fedtsugningen foregår i fuld bedøvelse og varer ca. 2,5 time.

Fedtet suges ud med et fedtsugningsapparat på en skånsom måde, så flest mulige fedtceller overlever. Herefter filtreres og renses fedtet automatisk i apparatet. De isolerede og opdyrkede stamceller, der blev udtaget ved den første lille fedtsugning, tilsættes fedtet. Herefter sprøjtes det ind i brystet med meget tynde kanyler, som normalt ikke efterlader synlige ar. Fedtet fordeles jævnt i underhuden, over brystkirtelvævet samt omkring og i brystmuskulaturen.

Indstiksstederne ved de fedtsugede om råder bliver syet med selvopløselige tråde eller en tynd tråd, som skal fjernes. Til sidst sættes der tape over sårene og en forbinding.

Sport og arbejde efter en brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?

Gåture og cykling
Du må gå ture og cykle, når du har lyst.

Svømme
Du må svømme efter trådene er fjernet, når huden er helet, dvs. at der ikke må være synlige sårskorper.

Fysisk aktivitet
Løb, aerobic, gymnastik og sport. Det kan du genoptage i løbet af 3 - 4 uger.

Bilkørsel
Du skal kunne reagere normalt i enhver situation. Du skal være ude af behovet for stærk smertestillende medicin. En sikkerhedssele skal altid anvendes, uanset om du er fører eller passager.

Kan jeg amme efter brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller?
Der burde ikke være noget i vejen for, at du kan amme efter en fedttransplantation, men skulle du have mistet følesansen i brystvorterne, kan dette besværliggøre amning.
BH efter brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller

Du bør ikke anvende BH i de første 2 uger, da denne vil kunne give et for stort tryk på de nytransplanterede fedtceller. I stedet anbefaler vi den udleverede net-BH, alternativt en blød top eller evt. en bred løstsiddende amme-BH.

Den stramme bandage, buks e.l. skal du bruge for at mindske hævelse og sikre, at huden sætter sig pænt efter fedtsugningen. Du skal bruge bandagen dag og nat i 3 uger og efterfølgende om dagen i 3 uger. Bandagen må du kun tage af i forbindelse med bad, og når den skal vaskes.

Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du har noget bomuldsstof under bandagen, fx T-shirt. Det vil være mere behageligt.

Læs desuden vores artikler med masser af inspiration og viden.

20. marts 2019
Ældre kvinde klar til øjenlågsoperation

Hvem er egnet til øjenlågsoperation – øjenlågsløft?

Plastikkirurgen vurderer øjenomgivelserne i sin helhed ...
21. marts 2019
Nye bryster på kvinde

Guide til størrelse og profil på brystimplantat

Brystmplantater fås i mange størrelser og profiler ...
21. marts 2019
Nye brysterimplantater

Forløbet efter en brystforstørrelse

Efter en brystforstørrelse er der en række forholdsregler, som ...
24. januar 2020

Øjenlågsoperation

Vi havde et kamerahold med, da plastikkirurg Louise ...
FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for en brystforstørrelse med eget fedt, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris-Hamlets patientvejledning her.


Før operationenPå operationsdagenEfter udskrivelsenMulige bivirkninger

Download patientinformation

 
C&S UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række fordele.


Se mere
 
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris-Hamlet Cosmetic & Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle
BOOK TID